Rebel Yell

Jongeren van 14 tot en met 21 jaar die niet weten hoe zij uit bepaalde situaties komen of geen idee hebben hoe ze moeten functioneren, kunnen binnenkort het nieuwe magazine ‘’Rebel Yell’’ lezen. Rebel Yell is een initiatief van Arnold van Loo, hij wil met dit magazine jongeren een platform geven voor alles wat hen bezighoudt. Rebel Yell is een samenwerking met Stichting Meer met Minder en met SportenIn.

Jong en Rebels, daar staat het nieuwe magazine Rebel Yell voor. Arnold van Loo is op dit idee gekomen, omdat er te weinig gekeken wordt naar de mening van jongeren. Met Rebel Yell wil hij hen bereiken door verhalen, meningen en problemen van jongeren onder de aandacht te brengen, oftewel, hun een eigen podium te geven.

Waar Rebel Yell voor staat

‘Ik had al vaker verhalen gehoord dat er niks is voor jongeren in Breda. De informatie die zij krijgen is beknopt en/of onduidelijk. Jongeren die op straat met hun vrienden hangen worden vaak ‘’hangjongeren’’ genoemd en dat terwijl zij gewoon een plek zoeken waar zij met hun vrienden kunnen zijn. Tegenwoordig mogen groepjes jongeren van vijf niet meer op straat hangen, omdat de buurtbewoners daar overlast van hebben. Door het nieuwe magazine ‘’Rebel Yell’’, kunnen de jongeren hun gevoelens, emoties, problemen en dagelijkse bezigheden vertellen’, vertelt Arnold van Loo, oprichter van Rebel Yell.

Ogen openen

‘Jongeren hebben in de wijk Haagse Beemden weinig te doen. Hierdoor gaan zij op straat hangen of de criminaliteit opzoeken. Met Rebel Yell willen wij de ogen openen van de Gemeente Breda, maar ook van de inwoners. Jongeren hebben een uitlaatklep nodig en dat kan met dit magazine.  Het is de bedoeling dat de jongeren zelf hun verhalen schrijven, zodat het magazine ook echt van en voor hun is. Zij worden in principe de redactie. Dit zorgt ervoor dat de jongeren een doel voor ogen krijgen, zodat zij geïnspireerd raken om verder te gaan,’ aldus Arnold.

Content Rebel Yell

‘In Rebel Yell komen niet alleen verhalen te staan, maar ook informatie over organisaties die jongeren helpen en inspireren. Scholen en commissies die veel met jongeren te maken hebben, werkgroepen, actualiteit voor de jongeren, vacatures van bedrijven en open dagen voor scholen zullen ter informatie in het boekje komen. Dit is noodzakelijk, want vaak weten jongeren niet waar vacatures open staan, open dagen van scholen zijn of verschillende activiteiten worden georganiseerd. Door een agenda in het magazine kunnen de jongeren daarachter komen en beslissen of zij dat wel of niet interessant vinden’, vertelt Arnold.

We moeten niet vergeten dat jongeren de toekomst zijn van onze samenleving.

 

Geschreven door Petra Leeuwangh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.